29.05.2010 г.

Mеждународен фестивал за дигитални изкуства DA Fest 2010

Второто издание на международния фестивал за дигитални изкуства ще се проведе от 13 до 17 септември в сградата на Националната художествена академия на ул. Шипка 1.
Програмата на фестивала включва изложба, пърформанси, филмови прожекции, презентации и уъркшопи. В рамките на фестивала творци от цял свят представят съвременни артистични тенденции, изследвания и технологии и демонстрират важни постижения в сферата на дигитални изкуства.
Националната художествена академия организира DA Fest, за да срещне българската публика с разнообразни тенденции и изследвания в полето на дигиталното видео, саунд арт, нет арт, мултимедийни пърформанси, инсталации и други интер-дисциплинарни форми.
Друга важна цел на фестивала е да предостави възможност на студентите от Националната художествена академия да покажат свои проекти в областта на дигиталните изкуства. За това най-интересните ваши проекти ще бъдат представени в програмата на фестивала, наред с международното участие. Тази покана за участие е отправена към всички студенти от Националната художествена академия, които могат да изпратят своите предложения за два модула на фестивала:
1. Пърформанси
2. Изложба
Фестивалът няма определена тематика, по-скоро търсим интересни, завладяващи и новаторски проекти в полето на дигиталните изкуства. Не е задължително проектът да е вече готов, но трябва да ни дадете изчерпателно представяне за това какво да очакваме, както и да имате готовност да завършите проекта до датите на фестивала: 13-17 септември 2010.
Също така не е задължително проектът да е направен в рамките на Магистърската програма за дигитални изкуства, дори ви окуражаваме да ни изпратите предложения в сътрудничество на студенти от различни специалности на НХА.
Тези, които завършват тази година, също биха могли да изпратят предложение за участие във фестивала. Предложенията трябва да включват: описание на идеята технически и пространствени изисквания визуални материали за проекта (снимки, скици, схеми).
Изпращайте предложенията си по електронна поща на адрес: da_fest@nha.bg като в темата на емайла посочите дали става въпрос за предложение за пърформанс или изложба.
Срок за подаване на предложенията: 30 юни 2010 г.
Организационният екип на фестивала ще избере най-интересните предложения.
Повече за самия фестивал вижте на адрес: http://www.da-fest.bg/
Междувременно тече покана за изпращане на филми (с краен срок 30 май 2010), в която също бихте могли да се включите.
Подробности може да намерите в уеб сайта на фестивала.
Ако имате въпроси, пишете на: da_fest@nha.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар