11.09.2010 г.

USAID подкрепя образователно сдружение в Пазарджик


Американското посолство в София, с помощта на Американската агенция за международно развитие (USAID), с удоволствие съобщава за започването на ново Образователно публично-частно сдружение наречено “Pathways”, основано в Пазарджик.
Мисията на „Pathways”, което стартира през месец май тази година, e да осигури образование, ресурси и необходимата подкрепа за учениците от българските средни училища, за да продължат да развиват своите знания и предприемачески умения. Според проекта компютърните умения, знанията по английски език и развиването на предприемачески способности са с особена важност за бъдещото икономическо развитие на пазарджишкия регион. Целта на програмата е да се повиши цялостната конкурентноспособност на българските ученици.
„Pathways” е идея, развита от българина Ангел Келчев по време на неговото следване в Harward Kennedy School. Тя представлява новаторски подход за предоставяне на висококачествено образование на българските ученици. Неговият образователен модел и учебен план ще обединява дистанционно обучение с обучение на място, използването на мултимедийни средства и съвременно оборудване.
„Pathways” е създадено, за да мотивира учениците да продължат образованието си във висши учебни заведения в България и чужбина, както и да ги насърчи да се фокусират върху дисциплини, свързани с технологиите и предприемачеството. „Pathways” също така ще осигурява възможност за продължение на образованието при възрастните, които желаят да се преквалифицират или да подобрят продуктивността си чрез придобоване на нови знания и умения.
Проектът съчетава усилията на разнообразна група от партньори от пет страни, които са професионалисти в различни области и играят различна роля при изпълнението на мисията на „Pathways”. За момента програмата е финансирана до 15 ноември 2012 г.
За повече информация по програмата „Pathways”, моля вижте уебсайта http://www.pathways-bg.com/  или се свържете с г-жа Катя Алексиева, Посолство на САЩ, София, България, телефон: (+359 2) 939-5731 или г-н Ангел Келчев, Pathways, Пазарджик, телефони: (+359 34) 441-126 or (+359) 896-707-905.
По материали на Посолство на Съединените Американски Щати, София, България

Няма коментари:

Публикуване на коментар