28.10.2011 г.

Конкурс „България през 2037”

Н.В. Цар Симеон II кани младите хора от цялата страна да участват в конкурс за статия „България през 2037”. Точно тогава ще се навършат 30 години от приемането ни в ЕС.

В конкурса могат да участват всички желаещи, които имат какво да споделят по темата. Текстовете трябва да са с обем до 3 страници. Срокът за подаването им на и-мейла на сайта на българското царско семейство www.kingsimeon.bg, е 30 ноември 2011. Адресът е pressoffice@kingsimeon.bg.

Всяко подадено писмо трябва да съдържа текста за конкурса, името на автора, телефон за контакт и кратка бележка за професия, възраст и местожителство.

Жури в състав Тома Томов-журналист, председател на журито, Веселина Седларска- журналист, Жанина Драгостинова- журналист и преводач, Светла Петрова- журналист, Бойко Ламбовски- поет и журналист, Калин Терзийски- писател, Пейо Колев- художник, създател на сайта на история и култура „Изгубена България”, ще разгледа постъпилите статии и ще отличи най-добрите, които ще бъдат публикувани на сайта. Победителите ще бъдат наградени в навечерието на Коледа на специална церемония лично от Н.В. Цар Симеон II.

Най-добрите статии ще бъдат издадени в книжка, която ще бъде подарена на Националната библиотека „Св.св.Кирил и Методий” и на други национални институции, за да знаят следващите поколения за каква България сме мечтали и работили сега- през 2011г.
По материали от сайта: http://www.kingsimeon.bg/archive/viewcategory/id/164


Няма коментари:

Публикуване на коментар