7.06.2012 г.


Министертсво  на финансите- СТАЖАНТСКА ПРОГРАМА
Скъпи студенти, 

Министерството на финансите организира традиционно последните шест години стажове на студенти, учащи в български и чужди университети. Провеждането на студентските практики цели, от една страна запознаване на студентите с работата на администрацията, с дейността и функциите на министерството и неговите звена, а от друга предоставяне на възможност за прилагане на практика на придобитите по време на обучението знания и умения на стажантите при изпълнението на реални задачи във финансовата сфера. Интересът за провеждане на стаж в една от най-старите държавни институции в България е голям, което се подкрепя от факта, че 438 студенти са провели стаж в Министерството на финансите от 2006 г. до 2011 г.

Кой може да кандидатства за стаж? 

За провеждане на стаж в министерството могат да кандидатстват студенти, учащи в български и чужди университети.

Кога се провежда стажът и каква е неговата продължителност? 

Лятната студентска практика в Министерството на финансите се провежда ежегодно през месеците юли и август. Стажът в Министерството на финансите е с продължителност от 10 до 45 работни дни, в зависимост от учебните планове и програми на кандидатите, както и възможностите и ангажираността на дирекциите. Стажът в Министерството на финансите не е платен. В периода на провеждането му, стажантите имат право да ползват наличните информационни ресурси на Министерството на финансите а именно: библиотека, специализирана литература, поддържаните бази данни и др.

Къде може да бъде намерена информация за стажа? 

Информация за Лятната студентска практика може да бъде намерена в края на месец май на Интернет страницата на Министерството на финансите, в рубриката Кариери, категория Стажантска програма. Обявата съдържа списъка с дирекциите, които са заявили необходимост от стажанти, документите за кандидатстване, изискванията към кандидатите, срока и мястото на подаване на документите, както и допълнителни указания. Подборът на стажанти се извършва от съответния ръководител на звеното, за което се кандидатства.

Кои са необходимите документи за кандидатстване?

молба /свободен текст/, където кандидатите следва да посочат за коя дирекция / дирекции и за какъв период кандидатстват, телефон или електронен адрес за контакт;
·         уверение от учебното заведение за студенти, учащи в български висши учебни заведения;
·         академична справка или уведомително писмо от съответния ВУЗ или копие на студентска лична карта за студенти, учащи във висши учебни заведения в чужбина;
·         автобиография;
·         мотивационно писмо.

Срокът за подаване на документите е 10 работни  дни от датата на обявяване на стажа. Документите се подават в приемната на партерния етаж на Министерството на финансите - входа от ул. „Георги Бенковски", всеки работен ден от 10.00 до 12.30 и от 14.00 до 16.30 часа. Участието в Лятната студентска практика може да се заяви и чрез изпращане на документи в сканиран вид на електронния адрес на  министерството - feedback@minfin.bg. Документите се изготвят на български език като може да се подават лично, чрез пълномощник или по електронната поща.

Може ли да се кандидатства за стаж по индивидуална заявка? 

Извън този период, стаж се провежда в желаното от студента време, само в случаите, когато е налице възможност за приемането му в съответната дирекция в посочения период. Документите за провеждане на стаж по индивидуална заявка са същите, както при Лятната студентска практика. Целогодишен прием на студенти, кандидатстващи за стаж, провежда дирекция „Оперативна програма „Административен капацитет".

Препечатано от страницата на Министертсво на финансите. За повече информация: http://www.minfin.bg/bg/page/34


Няма коментари:

Публикуване на коментар