20.02.2012 г.

Посолството на САЩ обявява конкурс за млади таланти
Посолството на САЩ в София има удоволствието да обяви конкурс за млади таланти, посветен на Деня на президентите за 2012 година. Третият понеделник от месец февруари всяка година е национален празник, на който всички американци отдават почит на президентите на САЩ. Първоначално празникът е отбелязвал рождения ден на Вашингтон в знак на уважение към първия американски президент. Рожденият ден на Ейбрахам Линкълн също е в средата на февруари.

Участници могат да бъдат ученици на възраст от 6 до 18 години, които учат и живеят в България. За оценяването им те ще бъдат разделени на четири възрастови групи. Всеки участник може да изпрати за конкурса две произведения, тематично посветени на една от следните области:
·         Работата на президента
·         Президентските избори
·         Какво бихте споделили с президента Плевнелиев или с президента Обама, ако имахте такава възможност
Творбите трябва да са създадени специално за конкурса и могат да бъдат рисунка с молив, акварел, живопис, графика, плакат или снимка.

Участниците трябва да изпратят дигитални снимки на своите творби, а не самите творби, на имейл
 Sofia_Art@state.gov не по-късно от сряда, 29 февруари 2012 г., като включат в имейла трите си имена, възрастта си и телефонен номер за връзка с тях, с член от семейството им или с тяхното училище. 

Творбите ще бъдат оценявани от жури и отличените ще получат грамоти и награди. Имената на наградените ще бъдат съобщени на фейсбук страницата на Посолството на САЩ и на нашия уебсайт. Всички въпроси относно конкурса могат да бъдат изпращани наSofia_Art@state.gov
Изпращайки творбите, авторите и техните родители предоставят правото за използването им от Посолството на САЩ и американските центрове, включително и за изготвянето на информационни материали.

За повече информация: http://bulgarian.bulgaria.usembassy.gov/pr_02092012.html
Препечатано от Съобщения за медиите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар